8 учнів і одна вчителька на Яремчанщині захворіли на кір. Навчання призупинене до 10-го березня

Минулого тижня зареєстровано групове захворювання на кір в Яремчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Захворіло 8 учнів 4-го та 7 класів і одна вчителька. Двох осіб госпіталізовано в інфекційне відділення Яремчанської центральної міської лікарні, семеро перебувають на амбулаторному лікуванні.
На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Яремчанської міськради ухвалено рішення про призупинення навчання у цій школі до 10 березня включно.
Кір можна попередити шляхом вакцинації, каже Галина Бенько — лікар-імунолог обласної дитячої клінічної лікарні. На жаль, процент щеплених від кору у нас складає лише 50-55 відсотків, яких замало для формування колективного імунітету.

З початку року в області вже зареєстровано 29 випадків захворювання на кір, з них 24 дитини до 15 років. Усі вони в одному регіоні: 19 – у Надвірнянському районі, 10 – у місті Яремче. Вірусологічна лабораторія «Івано-Франківський обласний лабораторний центр» підтвердила діагноз “кір” у 8 хворих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *